Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

En handlekraftig handlingsplan!

En handlekraftig handlingsplan!

Her er 11 viktige punkter som vi i LMF vil jobbe med de neste årene, for å forbedre livskvaliteten og rettighetene til fordøyelsessyke.

Publisert: 20.06.2018

Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer er en organisasjon som ønsker å jobbe for en bedre hverdag for våre medlemmer. Det betyr dessverre ikke at vi kan stille med mykt dopapir og en skulder å gråte på i hverdagen, men at vi heller skal jobbe med det store bildet: vi vil ha bedre rettigheter og bedre vilkår for deg med fordøyelsessykdommer.

Vår handlingsplan for perioden 2018 – 2020 er ikke en beskjeden handlingsplan. Vi har store mål både for arbeidet vårt internt i organisasjonen og arbeidet for dere medlemmer. Det siste ønsker vi å dele med dere, slik at dere også vet hva vi jobber for og står for.

Vi vil:

  • Jobbe for at alle arbeidsgivere tilbyr adskilt dame- og herretoalett og eget handikaptoalett som alle er godt lydisolert og tilbaketrukket. Dette ønsker vi for å tilrettelegge for at fordøyelsessyke får en bedre arbeidshverdag, der sykdommen blir minst mulig sjenerende.
     
  • Jobbe for at kostnadene på allergivennlige produkter ikke skal være høyere enn andre produkter. Har du lest høringsinnspillet vi sendte til Arbeids- og sosialdepartementet? Om ikke kan du lese det her. Der ser du at vi sier tydelig i fra om at vi ønsker grunnstønad for våre sykdomsgrupper.
     
  • Jobbe for at alt stomiutstyr med tillegg og faglig veiledning skal gis på blå resept. Vi mener at både denne type informasjon og produkter bør være gratis.
     
  • Jobbe for at det blir offentlig akseptert at handicaptoaletter også kan brukes av personer med fordøyelsessykdommer. Det er dessverre altfor mange historier om personer som ikke får låne toalettet, eller bruke handicaptoalettet når de virkelig trenger det. Do-kortet fra LMF må og skal være noe ansatte i alle serviceyrker godkjenner og gjenkjenner slik at vi får letter tilgang til toalett. Og som blir forstått av de i dokøen, slik at de lar deg gå foran. Do-kortet får du tilsendt når du melder deg inn. 
     
  • Jobbe for at diagnosene IBD eller IBS ikke skal påvirke en persons livsforsikring. Det er i dag altfor dårlige muligheter til livsforskring når man allerede har en IBD-/IBS-diagnose, dette må vi gjøre noe med!
     
  • Jobbe for at alle pasienter får mulighet til å medvirke i beslutninger knyttet til behandling og diagnostisering. Du kjenner din kropp best – det vil vi at helsepersonell skal ta hensyn til!
     
  • Jobbe for at kostnaden på medisinene og pasientens bostedsadresse verken skal være avgjørende for valg av behandlingsform eller hvor raskt behandlingen starter. Vi vet at det dessverre er store forskjeller på behandlingstilbud rundt om i landet. Vi i LMF mener du skal ha like bra tilbud uansett hvor du bor og hvor du behandles.
     
  • Jobbe for at nydiagnostiserte får tilbud om å bli henvist til psykolog, klinisk ernæringsfysiolog, fysioterapeut og lærings- og mestringssentere. Her kan det være store forskjeller fra behandlingsstedene, vi ønsker at det skal være et tilbud som alle får.
     
  • Jobbe for at fecalhjemmetester skal gis på blå resept. Dette er tester som gjør at man enkelt kan ta avføringsprøver hjemme og få resulatet på mobilen. Dette gir deg som pasient bedre kontroll over egen sykdom, og samtidig er resulatene koblet opp mot helsepersonell på sykehus – som kan følge med på sykdomsutviklingen din og gjøre grep når det trengs.
     
  • Jobbe for at alle sykehus har lærings- og mestringssentere og tilbyr IBD-, IBS og pårørendekurs. Mange sykehus har allerede dette og du finner oversikt over mestringskurs her. Vi ønsker allikevel at flere sykehus skal tilby dette!
     
  • Jobbe for at alle sykepleiere og gastroleger informerer om LMF til nydiagnostiserte pasienter. Fikk du vite om LMF på ditt sykehus da du fikk diagnosen? Vi håper de fleste svarer ja på dette, men ønsker at dette skal bli enda bedre. Det er viktig at nydiagnostiserte vet hvor de kan henvende seg for å møte andre mennesker i samme situasjon – for du er ikke alene!

     

Vil du støtte arbeidet vi i LMF gjør? Et medlemskap i LMF koster kr. 350 per år. Du behøver ikke ha en diagnose for å bli medlem - det passer like bra for deg som er syk, som for pårørende, til deg som søker mer informasjon om fordøyelsessykdommer, eller for den som vil støtte arbeidet vi i Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer gjør.  Les mer om hva du får i medlemskapet og meld deg inn her.  Du kan også donere et valgfritt beløp til Vipps 78387

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem