Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsarkiv

Nyhet! IBDinfo app  #levemedibd

Nyhet! IBDinfo app #levemedibd

En støtte for deg med inflammatorisk tarmsykdom

Publisert: 16.03.2021

Tekst: Marte Gylland Hegstad
Foto: Takeda

Takeda har i samarbeid med Landforeningen mot fordøyelsesykdommer (LMF) utviklet en helt gratis IBDinfo app hvor pasientene kan samle info om sin inflammatoriske tarmsykdom.

Ordet IBD står for inflammatory bowel disease og gjelder for deg med blant annet ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom.

En støttespiller i hverdagen
Brand manager GI hos Takeda, Renate Hedenstad, forklarer at formålet med IBD-appen er at man ønsker at den skal fungere som en støtte i hverdagen for deg med en kronisk tarmsykdom. 

- Vi så behovet for et sted hvor IBD-pasientene hvor pasientene kan registrere aktivitet og symptomer relatert til deres IBD-sykdom, og ikke minst få informasjon og råd om sykdommen sin. I appen får man også lage påminnelser om for alle helserelaterte avtaler, eller når man skal ta medisinen sin og registrere når man har gjort injeksjoner. Slik skal appen fungere som en praktisk og enkel støtte i hverdagen. Vi er jo bare mennesker, og trenger den hjelpen og støtten vi kan i hverdagen, forklarer Hedenstad.

IBD-disken er en viktig del av appen; dette er et selvevalueringsverktøy som skal kunne gi pasienter en oversiktlig og visuell fremstilling av hvordan sykdommen påvirker livet og hvordan man har det og føler seg nå, og hvordan det utvikler seg over tid. Dette er også et kjempegodt verktøy man kan ta med seg i sine samtaler med helsepersonell for å diskutere hvordan man har det.

I IBDinfo-appen finner du disse funksjonene:

Registrering av din helsetilstand med IBD-disk

Påminnelser om helserelaterte avtaler

Påminnelser om medisinering og injeksjoner

Infeksjonsregistrering

Toalettfinner

Informasjon og råd om det å leve med IBD

Hvor kan jeg laste ned appen?
Søk opp «IBDinfo app» i Google Play for deg som bruker androide enheter, og i Apple Store for deg som bruker Apple-enheter, og last den ned. Appen er gratis.

God sikkerhet
– Vi har ganske f
riskt i minne hva som skjedde rundt Smittestopp-appen som ble kritisert av Amnesty International for grove brudd på personvern. Hvordan lagrer IBD info personopplysningene? Er det sentralt lagret eller lokalt på telefonen? Hvordan vet brukerne at opplysningene ikke blir misbrukt til markedsføring?  

– Det er Takedas høyeste prioritet å ivareta datasikkerheten i alle digitale tjenester vi utvikler. IBD Info er utviklet i henhold til europeisk regelverk og GDPR-forordningen. Selve dataene lagres i applikasjonen i telefonen, samt i Tyskland under strenge reguleringer. Ingen data deles eller selges til markedsføringsformål. Det fremkommer i personvernerklæringen hvilke data som samles inn, og til hvilket formål disse blir brukt, sier Hedenstad. 

Har du spørsmål om appen?
Kontakt Renate Hedenstad på epost: renate.hedenstad@takeda.com

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem