Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsartikkel

Forsker på tarmen vant viktig pris!

Forsker på tarmen vant viktig pris!

Vi gratulerer Trygve Hausken som torsdag 17.01.2019 mottok Brobyggerprisen Fritt Helsevalg!

Publisert: 16.01.2019

Årets vinner er professor Trygve Hausken, som er markant i forskning innen hjerne-tarm aksen og har gjort seg bemerket innen behandling av IBS og Crohns Sykdom, samt andre magesykdomme, skriver Fritt Helsevalg på sine sider.

Torsdag den 17. januar mottok Hausekn prisen for årets Brobygger – en pris som har blitt delt siden 2004 til personer eller organisasjoner som utmerker seg i arbeid for et integrert og helhetlig helsetilbud, gjerne en kombinasjon av skole- og komplementærmedisin. Det er medlemmer og andre støttespillere som nominerer kandidatene og vinneren kåres gjennom avstemning.

Trygve Hausken (f. 1951) er spesialist i indremedisin og i fordøyelsessykdommer og professor i gastroenterologi og ernæring ved Haukeland universitetssykehus og ved Klinisk institutt 1, Universitetet i Bergen.

Hausken ble tildelt 6 millioner NOK fra Forskningsrådets FRIMEDBIO midler på prosjektet «Gut Feelings: Brain-gut-microbiota interaction in functional gastrointestinal disorders».

Fritt Helsevalg skriver videre om hvorfor Hausken mottar prisen:  «En enestående person og menneske av “den gamle sorten” – som våger å tenke selv, har et stort hjerte for å hjelpe pasientene, bidra til kompetanseheving, forskning og utvikling på universitetet, og ikke minst internasjonalt engasjert. Han jobber primært med gastro/mage/tarm, men er 110 % fokusert på at hver enkelt pasient er individuell og kan ha behov for tverrfaglig oppfølging»

Vi i LMF gratulerer så mye med prisen og minner våre medlemmer på at dere kan se Hausken sitt foredrag om Fecaltransplantasjon her (du finner den også under filmer) og at du ved å logge deg inn på Min Side kan se Hauskens foredrag om funksjonnelle mage- og tarmlidelser fra IBS-dagen 2018.

 

Nyheter

 • Toaletter gjenåpnes på langdistanseruter: Stor seier for mage-tarmsyke

  Like før påske ble det kjent at busselskapet AtB i Trøndelag gjenåpner toalettene på alle bussruter

  Les mer
 • Leger starter informasjonsside om inflammatoriske tarmsykdommer (IBD)

  Dersom man klikker seg inn på nettsiden nisg.no, vil man finne flere foredrag, samt informasjon om d

  Les mer
 • Fikk invalidiserende magesmerter og fatigue etter vaksinering

  28 år gamle «Anne» fikk Crohns i 2008, men har stort sett vært i stabil remisjon siden hun fikk diag

  Les mer
Se alle nyheter

Vil du ha din annonse her?

Ta kontakt med webredaksjonen@lmfnorge.no


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte LMF og vårt arbeid til å melde seg inn i vår forening. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Her kan du melde deg inn i LMF