Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsartikkel

Forskningsprosjekt: Toalettets rolle i det offentlige rom
Opplever du at tilgangen på toaletter begrenser deg i det offentlige rom? Da inviteres du med på en forskningsundersøkelse. Foto: Pexels

Forskningsprosjekt: Toalettets rolle i det offentlige rom

Transportøkonomisk Institutt skal i samarbeid med Mage-tarmforbundet gjennomføre et prosjekt for BUFDIR som omhandler toalettets rolle i det offentlige rom.

Publisert: 05.08.2022

Hvordan påvirker tilgangen på toaletter reisevanene til personer med funksjonsnedsettelser knyttet til fordøyelse og urinveier?

Transportøkonomisk Institutt skal i samarbeid med Mage-tarmforbundet gjennomføre et prosjekt for BUFDIR som omhandler toalettets rolle i det offentlige rom.

Prosjektet skal se på hvordan tilgangen på toaletter påvirker reisevanene til personer med funksjonsnedsettelser knyttet til fordøyelse og urinveier.

I den forbindelse skal vi gjennomføre telefonintervjuer med ca. 10 personer som møter ulike utfordringer og barrierer i sammenheng med daglige reiser eller opphold i det offentlige rom.

Dersom manglende tilgang på toalettfasiliteter gjør det vanskeligere for deg å reise eller oppholde deg utenfor eget hjem, håper vi at du ønsker å bli med på studien.

Vi ønsker først og fremst å få erfaringer fra personer som opplever problemer med å benytte ulike typer transportmidler eller som generelt har problemer med å oppholde seg utenfor eget hjem (byområder, kafeer, strender o.l.). Også personer som ikke gjennomfører reiser i det hele tatt er interessante for prosjektet.

Prosjektet skal forsøke å svare på følgende problemstillinger:

 • Hvilke barrierer finner vi knyttet til toaletter for mennesker med fordøyelse- og urinveissykdommer? Opplever man at det er tilstrekkelig tilgjengelige toaletter til at man får tilfredsstilt sine behov for å reise og delta på aktiviteter?
 • Hvordan oppleves sanitærfasiliteter på ulike typer transportmidler, stasjonsområder, andre offentlige områder? Hvilke toaletter oppleves som gode, hvilke oppleves som lite tilfredsstillende?
 • Hvilke tiltak knyttet til toalettfasiliteter kan få personer med funksjonsnedsettelser knyttet til fordøyelse- og urinveissykdommer til å anvende kollektiv transport og delta på aktiviteter i større grad?

Personer som ønsker å delta vil bli helt anonymisert i rapporten.

Ta kontakt med forsker Anja Fleten Nielsen dersom du ønsker å delta i studien. Intervjuene vil bli gjennomført i oktober 2022.

Nyheter

 • Populær pepperkakehusauksjon donerer penger til gode formål

  Henrik Tangen er selve pepperkakegeneralen på Telemarkskysten. Kontoret i Bamble, med Tangen i spiss

  Les mer
 • Bli med på digitalt foredrag om fatigue og kronisk tarmsykdom

  Mage-tarmforbundet inviterer til digitalt foredrag for våre medlemmer tirsdag 22. november klokken 1

  Les mer
 • Stor takk til Bjørn Moum!

  I september deltok Mage-tarmforbundet på symposium for professor emeritus Bjørn Moum i forbindelse m

  Les mer
Se alle nyheter

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem