Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsartikkel

Hva fikk vi til i 2021?
LMF har nådd ut i riksmediene med flere saker som er viktige for mage-tarmsyke i 2021. Montasje: Miriam Ekelund

Hva fikk vi til i 2021?

Det er mye som skjer rundt mage-tarmsykdommer og mye å engasjere seg i. Dette er noe av det vi i Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF) fikk til i 2021.

Publisert: 10.01.2022

På grunn av koronatiltakene var også 2021 preget av digitale treff. Vi hadde i alt 20 webinarer som ble fulgt av 200 medlemmer på det meste. Dersom du gikk glipp av dem, finner du flere av disse på innloggingsdelen «Min side» på vår nettside.

I april startet LMF en Spleis-aksjon for å bidra til fortsatt forskning på fekal transplantasjon for personer med IBS. Bakgrunnen for dette var at forskningen ble stoppet, selv om den ga oppsiktsvekkende gode resultater. Det er nå samlet inn over 200.000 kroner.

Vi ble gjort oppmerksomme på at ved søknad på jobb i NorgesGruppen, måtte søkeren svare på spørsmål om man ofte har vondt i magen. Etter press fra LMF måtte leverandøren av personlighetstesten fjerne det omstridte helsespørsmålet, og saken ble også omtalt på tv2.no.

I mai kunne vi forteller at Coop tar folkehelse på alvor ved å forby omstridte tilsetningsstoffer i alle egne, nye matvarer. Dette var en stor seier for LMF som det siste året har samarbeidet med høyskolelektor/ernæringsbiolog Marit Kolby og frontet et opprop mot bruk av tre tilsettingsstoffer i maten. I høst kunne også NRK melde at flere andre matprodusenter vurderer stans i bruk av disse tilsetningsstoffene etter innspill fra LMF. Det viser at det er også er mulig å skape endring uten politiske vedtak.

LMFs samvalgskampanje ble en stor suksess, og er også delt på flere nettsider i helsevesenet. Humorfilmene i serien Tarmterapi setter søkelys på samvalg, og har fått over 52 000 visninger bare på facebook. 

Se episodene her:

Episode 1

Episode 2

Episode 3

Episode 4

Episode 5

Episode 6

I juni lanserte vi to filmer som setter søkelys på skolerettigheter for unge med mage-tarmsykdom. I tillegg har vi også laget en egen informasjonsside om skolerettigheter på lmfnorge.no

Barneskolefilmen

Ungdomsskolefilmen

Podkasten Tarmkanalen som har vært på lufta siden august, ble også en suksess. Det er planlagt 10 sendinger i første runde, og vi har på det meste hatt 1500 lyttere.

I oktober mottok LMF midler fra stiftelsen Dam til to forskningsprosjekt: Kostens rolle i behandling av irritabel tarmsyndrom og Kosthold ved inflammatorisk tarmsykdom. Dette er viktig forskning som er etterspurt av våre medlemmer.

Busselskapet AtB ønsket å kjøpe inn langdistansebusser uten toaletter, men etter press fra blant annet LMF ble det likevel toaletter på disse bussene. Nå har imidlertid AtB stengt toalettene under kjøring. LMF har i november klaget AtB inn til diskrimineringsnemda og laget et opprop sammen med åtte andre pasient- og brukerorganisasjoner. Vi har også hatt flere medieutspill og saken ble blant annet omtalt av Nettavisen.

I tillegg har vi blant annet hatt fokus på seksuell helse, tannhelse, mestring ved IBS, forskning, rettigheter og mental helse gjennom medlemsbladet. Voksengruppen har arrangert tur og vi har holdt et utviklingsseminar og landsmøte.

Vi gleder oss til å gå inn i 2022 sammen med dere. Det blir et spennende år, for i løpet av første kvartal bytter vi navn til Mage-tarmforbundet!

Nyheter

 • Forskningsprosjekt: Toalettets rolle i det offentlige rom

  Hvordan påvirker tilgangen på toaletter reisevanene til personer med funksjonsnedsettelser knytt

  Les mer
 • Gjennombrudd i forskning på IBD: Tror svaret ligger i tarmfloraen

  University of Queensland i Australia har nylig publisert en artikkel der de mener å ha funnet noen s

  Les mer
 • Kan fordøyelsessykdommer ødelegge for sexlivet?

  Nå er vi i Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF) ute med en ny podkastepisode om sex og for

  Les mer
Se alle nyheter

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem