Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsartikkel

Kjenner du til IBDinfo-appen?

Kjenner du til IBDinfo-appen?

En støtte for deg med inflammatorisk tarmsykdom

Publisert: 20.10.2022

Synes du det er vanskelig å vurdere hvordan din IBD påvirker deg i hverdagen, og huske hvordan det faktisk har gått det siste halvåret? Glemmer du å ta medisinen din i tide? Eller har du følt panikken oppstå mens du forgjeves leter etter nærmeste offentlige toalett? Da kan IBDinfo-appen være akkurat den hjelpen du trenger i hverdagen.

IBDinfo er en gratis mobilapp utviklet av Takeda i samarbeid med Mage-tarmforbundet for deg som lever med en inflammatorisk tarmsykdom (IBD), som ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom.

Appen inneholder spennende artikler, informative videoer, smakfulle IBD-vennlige oppskrifter og en rekke nyttige verktøy for å hjelpe deg som lever med IBD.

Hvis du allerede har en brukerprofil på IBDinfo, har du kanskje lagt merke til at appen har fått nytt design og en rekke nye funksjoner som gjør det enda enklere å håndtere IBD i hverdagen og holde oversikt over både medisiner og legebesøk. Enten du er ny eller eksisterende bruker, kan du her lese om alle funksjonene i appen.

 

IBD-disk

Kjenner du følelsen av å ikke kunne forklare legen hvordan du har hatt det siden forrige legebesøk? Eller hvordan din IBD påvirker livskvaliteten din? Da er IBD-disken et verktøy som kan hjelpe deg på vei. IBD-disken er et enkelt og intuitivt verktøy, som gir deg en visuell presentasjon av hvordan IBD påvirker deg i hverdagen.

Vurder opptil 10 utvalgte helseparametre ved hjelp av en skala fra 0–10, som indikerer hvor stor sykdomsbyrden er for deg med tanke på magesmerter, avføring, leddsmerter, seksualitet, kroppsbilde, følelser, energi, søvn, utdanning/arbeid og kontakt med andre. Jo lavere du skårer, desto mindre er sykdomsbyrden. Basert på oppføringene dine gir IBD-disken deg en visuell presentasjon av hvordan sykdommen din påvirker de forskjellige parametrene. Det er viktig at du fyller ut IBD-disken med jevne mellomrom for å kunne holde oversikt over hvordan din IBD endres over tid og hvordan den påvirker deg i hverdagen. Hvis du trenger hjelp til å huske å fylle ut IBD-disken, kan du stille inn en påminnelse direkte i appen.

Legg til et notat i IBD-disk som vil hjelpe deg å huske årsaken til både gode og dårlige perioder av sykdommen din. Du kan også laste ned en rapport over resultatene dine, som du blant annet kan dele med behandlingsteamet ditt. Rapporten kan bidra til å danne rammene for en bedre samtale med behandlingsteamet ditt og gi et helhetlig bilde av sykdommen din, og ikke bare fokusere på magesmertene.

 

Artikler og IBD-vennlige oppskrifter

Når du lever med en kronisk tarmsykdom som IBD, kan du ha mange ubesvarte spørsmål. Hvordan kan jeg leve et så normalt liv som mulig? Hvilke rettigheter har jeg som IBD pasient? Hvordan mestre stress? Hvor kan jeg finne informasjon om IBD? Og tips til hva slags type mat som er vennlig for magen? Du kan finne svar på dette og mye mer i IBDinfo-appen. Her finner du mange spennende artikler om IBD, skrevet i samarbeid med leger og sykepleiere, og smakfulle IBD-vennlige oppskrifter. Med IBDinfo-appen har du alltid informasjonen du trenger lett tilgjengelig.

 

 

Finn et toalett

Når du lever med en kronisk tarmsykdom som IBD, kan det være spesielt nyttig å vite at det finnes et toalett i nærheten. Derfor inneholder IBDinfo-appen en funksjon som gjør det mulig å finne nærmeste offentlige toalett, slik at du kan forlate hjemmet med mer forutsigbarhet. Åpne appen, klikk på toalettikonet nederst på menylinjen og spesifiser hvilket område du er i. Eller godta automatisk geolokalisering på telefonen. Appen vil da vise deg de nærmeste toalettene i området, og du kan både rangere, favorisere, rapportere og legge til toalettene i appen.

 

Avtalekalender og påminnelse om medisinering

Det er mange ting å holde styr på i en travel hverdag, og når du har IBD, krever det ofte at du har ekstra god kontroll på kalenderen. Det kan være legebesøk du må huske på og mange medisiner du ikke må glemme å ta. Hvis du trenger hjelp til å huske de viktige avtalene i hverdagen, kan du bruke avtale- og påminnelseskalenderen i IBDinfo-appen. Åpne kalenderfunksjonen og still inn en alarm som kan minne deg på å ta medisinen din eller minne deg på neste legebesøk. Nytt i appen er at du nå kan legge til flere alarmer hvis du for eksempel tar flere forskjellige typer medisin. Du velger selv når du vil motta påminnelsen. Skjer det endringer i behandlingsplanen, kan du enkelt endre påminnelsene dine i appen.

 

Hold orden på dine injeksjoner

Hvis du er under behandling, som kan gis med en sprøyte eller penn, kan du i appen finne hjelp til å holde oversikt over injeksjonene dine. Her kan du registrere injeksjonene og dermed få oversikt over når du fikk din siste behandling og på hvilken del av kroppen du satte injeksjonen. IBDinfo-appen vil da være et nyttig verktøy som kan hjelpe deg med å holde oversikt over injeksjonene dine slik at du husker å bytte injeksjonssted.

Det varierer fra person til person hvor mye IBD påvirker hverdagen. Noen vil oppleve at det er både viktig og nødvendig å huske sykdommen i alt de gjør, mens andre sjelden legger merke til den. Uansett hvor stor rolle IBD spiller i hverdagen din, så kan IBDinfo-appen være til hjelp.

Barn og unge under 18 år må ha foreldres godkjennelse. Se vilkår i appen.

 


I IBDinfo-appen finner du disse funksjonene:

Registrering av din helsetilstand med IBD-disk

Påminnelser om helserelaterte avtaler

Påminnelser om medisinering og injeksjoner

Infeksjonsregistrering

Toalettfinner

Informasjon og råd om det å leve med IBD

 

Hvor kan jeg laste ned appen?

Søk opp IBDinfo app i Google play for deg som bruker androide enheter, og i App Store for deg som bruker Apple-enheter, og last den ned. Appen er gratis.

Du kan også gå inn på linken her:

 

God Sikkerhet

IBDinfo appen drives og administreres av Takeda. Det er Takedas høyeste prioritet å ivareta datasikkerheten i alle digitale tjenester vi utvikler. IBDinfo-appen er utviklet i henhold til europeisk regelverk og GDPR-forordningen og følger norsk lov om personvern.

Det fremkommer i personvernerklæringen hvilke opplysninger som blir samlet inn, og til hvilket formål disse blir brukt til. Opplysningene vil også bli brukt til å administrere appen og forbedre den. Selve dataene lagres på din telefon og er beskyttet av et eget bruker- id og passord. I tillegg lagres dataene på en ekstern server hos  vår partner Accenture, som har gode prosedyrer for beskyttelse av data, håndtering av data og deling av data. Vi i Takeda vil ikke kunne få ut identifiserbare data fra Accenture. Du kan når som helst endre eller slette opplysningene du har oppgitt i appen. Alternativt kan du ta kontakt med Takeda.

 

Har du spørsmål om appen?

Kontakt Toril Melgaard på epost: toril.melgaard@takeda.com

Ønsker du å slette dine opplysninger: Kontakt  global.hive.support@takeda.com

 

Nyheter

 • Mage-tarmforbundet starter oppropet «Matbrølet» om ultraprosessert mat og nasjonale kostråd

  Stadig mer forskning knytter ultraprosessert mat til en rekke sykdommer. Blant annet viser en helt f

  Les mer
 • Har du IBS og vil prøve fekal transplantasjon?

  Tekst: Miriam Ekelund   ­­– Vi søker etter 200 deltakere fra Vestland fylke. Vi har allerede s

  Les mer
 • Bli med på årets familiesamling!

  Vi inviterer alle familier til årets familiesamling 20.-22. september på Skien Fritidspark! Samli

  Les mer
Se alle nyheter

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem