Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsartikkel

Medlemsfordel gir klinisk ernæringsfysiolog til rabatterte priser

Medlemsfordel gir klinisk ernæringsfysiolog til rabatterte priser

Vi inngår nå et samarbeid med firmaet Kostholdsendring.no. Her får våre medlemmer rabatterte priser på timer og kurs hos klinisk ernæringsfysiologer.

Publisert: 26.09.2022

Mage-tarmforbundets kostholdsundersøkelse fra 2019 viser at mange har stort utbytte av å endre kostholdet. 

Vår medlemsundersøkelse fra 2019 viser at nær 90 % av dem som deltok, hadde prøvd diett eller utelatelse av mat -varer for å oppnå symptomforbedring. Av disse rapporterte nesten 83 % at kostholdsendringer ga symptomlette relatert til magetarmkanalen. 56 % svarte at endret kosthold også bedret symptomene utenfor tarmen.

Kostholdsendringer har altså ført til en betydelig forbedring i livskvalitet for mange av våre medlemmer, men tilbudet fra det offentlige er fremdeles ikke blitt noe bedre. Derfor inngår Mage-tarmforbundet nå et samarbeid med firmaet Kostholdsendring.no.

Her får våre medlemmer rabatterte priser på timer og kurs hos klinisk ernæringsfysiologer med lang erfaring. 

 

Begrenset tilbud førte til etablering

– Det faktum at tilgang på klinisk ernæringsfysiolog i det offentlige er begrenset, var et avgjørende utgangs-punkt for etablering av vår digitale tjeneste, sier daglig leder og autorisert klinisk ernæringsfysiolog Helge Felberg i Kostholdsendring.no. Han forteller at Kostholdsendring.no består av fire kliniske ernæringsfysiologer som har samlet seg for å gi lett tilgjengelig hjelp via nettet til alle i vårt langstrakte land.

– I teorien burde enklere tilgang på hjelp fra klinisk ernæringsfysiolog være et behov i befolkningen, og Mage-tarmforbundets medlemsundersøkelse viser at dette er riktig.  

Han forteller videre at det er begrenset kjennskap til hva, og hvordan faggruppen kan hjelpe. 

– Vi håper at det viktigste vi kan bidra med er å stille oss til rådighet, faglig og menneskelig, for hjelp med ernæringsintervensjon for de mage-tarm-sykdommer/plager hvor vi har god kompetanse, sier Felberg.

 

Ernæringskonsultasjoner via nettet

– Vi har mulighet for å tilby oppfølging med relativt kort ventetid, innen 2 uker i de fleste perioder i løpet av året, og en hyppighet i oppfølging som er ønskelig og nødvendig for hjelp, sier Felberg.

 

Erfaring:

 • Inflammatorisk tarmsykdom (IBD).
 • Irritabel tarm syndrom (IBS).
 • Gastroøsofageal refluks/halsbrann (ofte parallelt med annen ernæringsrelatert problemstilling. Eksempler er vektnedgang, sterk oppblåsthet eller hard mage/forstoppelse).
 • Funksjonelle mageplager: Plagsomme symptomer fra mage og tarm som ikke direkte er knyttet til alvorlig sykdom og som i de fleste tilfeller kan lindres eller elimineres, ved kosthold- og atferdstiltak. Eksempler er hard mage/forstoppelse, løs mage/diaré oppblåsthet og magesmerter.

 

I tillegg til mageplager isolert så har kostholdsendring.no god kompetanse på andre ernæringsrelatert problem-stillinger. 

– Vår kompetanse på emnene vektendring, hjerte/kar (kolesterol og blodtrykk) samt rehabilitering er en naturlig konsekvens av at dette er problemstillinger som svært mange sliter med, avslutter ernæringsfysiologen.

 

Vårt tilbud: 

Oppstartstilbud: 40% prisavslag på førstekonsultasjon (90 min.) via 1-1 video t.o.m. 25.11.22. Se på "Min Side" for rabattkode. 

Generelt tilbud: 20% prisavslag på førstekonsultasjon 1-1 videomøter. Løpende digitale kurs/samlinger. Tema: IBS og IBD. 

Oppbygging: 2 samlinger á 1 time per samling, totalt 500,-. Samling 1: teori. Samling 2: praktiske emner og svar på spørsmål. 

 

Kursholderne er Karoline Østreng Nilsen og Katrine Pettersen som begge har bred erfaring fra pasientarbeid og foredrag innen mage-tarmproblematikk. 

Nyheter

 • Populær pepperkakehusauksjon donerer penger til gode formål

  Henrik Tangen er selve pepperkakegeneralen på Telemarkskysten. Kontoret i Bamble, med Tangen i spiss

  Les mer
 • Bli med på digitalt foredrag om fatigue og kronisk tarmsykdom

  Mage-tarmforbundet inviterer til digitalt foredrag for våre medlemmer tirsdag 22. november klokken 1

  Les mer
 • Stor takk til Bjørn Moum!

  I september deltok Mage-tarmforbundet på symposium for professor emeritus Bjørn Moum i forbindelse m

  Les mer
Se alle nyheter

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem