Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsartikkel

Stor takk til Bjørn Moum!

Publisert: 24.10.2022

I september deltok Mage-tarmforbundet på symposium for professor emeritus Bjørn Moum i forbindelse med at han gikk av som professor og gastroenterolog ved OUS Ullevål grunnet pensjonering.

På vegne av pasienter og Mage-tarmforbundet takket seniorrådgiver, Arne Schatten, for Moums lange og aktive virke for IBD-pasientene. Moum har også vært leder av Norsk gastroenterologisk forening (NGF), deltatt i internasjonalt IBD-samarbeid og hatt stort engasjement innen forskning.

Schatten forteller at alle IBD-pasienter har hatt nytte av det engasjementet Moum har utvist og takket Moum for både faglig bistand og for all hjelp Mage-tarmforbundet har fått. – Som lege er Moum pasientvennlig og ser pasientenes utfordringer. På dagmedisinsk avdeling viser han interesse ved å gå rundt og småprate med infusjonspasientene, noe som gir en fin trygghet, sier Schatten.

Foto: UiO

Det første formelle møte som Mage-tarmforbundet hadde med professoren, var da forbundet ble invitert til styremøte i NGF der Moum var styreleder. – Vår organisasjon har hatt god nytte av Moum og hans kunnskap om IBD. Både helsepolitisk og faglig har han vært velvillig til å hjelpe og har slik sett medvirket til Mage-tarmforbundets utvikling. Schatten forteller at i saken om bytte fra biologisk til biotilsvarende, ble Mage-tarmforbundet beroliget av Moums forklaring om årsak til bytte og at tryggheten ble ivaretatt. – Det endret vårt «litt hissige» engasjement mot å ta i bruk biotilsvarende, sier seniorrådgiveren.

Moum inviterte også pasientforeningen til å delta på Lillehammerkonferansen som er generalforsamlingen og symposium til NGF og NSFFSG (gastrosykepleiernes forening). Schatten forteller at Mage-tarmforbundet har deltatt nesten hvert år siden 2006. Schatten fremhever Moum som en av de store bidragsyterne innen forskning på IBD, og han har engasjert seg innen flere områder med betydning for IBD-pasientene.

– Vi er alle interessert å høre om forskning for det skaper håp og fremtidstro, og Mage-tarmforbundet er glade for at Moum fortsetter sitt engasjement innen forskning, sier Schatten.

Nyheter

 • Bli med på markeringen vår av IBD-dagen 23.mai

  Mage-tarmforbundet inviterer til markering av verdens IBD-dag med et fysisk arrangement på Kulturhus

  Les mer
 • Mage-tarmforbundet inviterer til årets familiesamling

  Vi ønsker med glede å invitere alle familier i Mage-tarmforbundet til vår årlige familiesamling. I

  Les mer
 • Nyttige apper for oss med mage-tarmsykdommer

  Skrevet av Miriam Ekelund.   De tre appene som er mest aktuelle for oss med mage-tarmsykdommer

  Les mer
Se alle nyheter

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem