Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Nyhetsartikkel

Vil du kjempe for bedre tilgang til toaletter?

Vil du kjempe for bedre tilgang til toaletter?

Mage-tarmforbundet starter nå en kampanje for at vi med fordøyelsessykdommer skal få bedre tilgang på toaletter. Vi søker etter frivillige som brenner for saken.

Publisert: 13.02.2023

Hei du,

Vi har fått 350 000 kroner av Stiftelsen Dam til prosjektet «Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige». I dette prosjektet skal vi forsøke å få både offentlige aktører og privat næringsliv til å skifte skiltet på handikaptoalettene til et skilt med underteksten «ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige». Dette for å bevisstgjøre folk på at også andre enn de med synlige funksjonsnedsettelser kan ha behov for å brukes disse toalettene. Søsterorganisasjonen vår, Crohn’s and Colitis UK har gjennomført en lignende kampanje med stort hell. Tusenvis av butikker og bygninger i Storbritannia har byttet ut skiltene på handikaptoalettene. Vi håper å få til det samme i Norge!

Kommunikasjonsrådgiver i Mage-tarmforbundet, Miriam Ekelund, er prosjektleder for dette ettårige prosjektet. Mesteparten av budsjettet går til lønnsmidler for å utforme informasjonsmateriell og kontakte ulike bedrifter/offentlige instanser, men vi vil også avslutte prosjektet med et arrangement der vi samler en del av de aktørene som har blitt med. Der vil vi forsøke å finne en profilert person til å lede arrangementet, og vi ønsker også å invitere til debatt om tilgangen til og kvaliteten på toaletter i samfunnet.

Nå ser vi etter 3-5 frivillige brukerrepresentanter som kan være med å komme med ideer og også pushe på overfor offentlige instanser og næringsliv lokalt. Dersom du brenner for saken, vil vi gjerne ha deg med!

Ta kontakt med: miriam.ekelund@magetarmforbundet.no

Nyheter

 • Bli med på digitalt foredrag «IBD og betydningen av å være i bevegelse»

  Mage-tarmforbundet inviterer til digitalt foredrag for våre medlemmer mandag 11. mars klokken 19:30-

  Les mer
 • Bli med på digitalt foredrag "Vitamin D og inflammatorisk tarmsykdom"

  Mage-tarmforbundet inviterer til digitalt foredrag for våre medlemmer tirsdag 27. februar klokken 19

  Les mer
 • Invitasjon til likepersonkurs

  Har du en fordøyelsessykdom eller er du pårørende? Har du et bearbeidet forhold til egne erfarin

  Les mer
Se alle nyheter

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem