Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Bloggarkiv

10 IBD-bloggere du bør følge!

10 IBD-bloggere du bør følge!

Trenger du litt inspirasjon eller å lese om andre i samme situasjon? Her får du en liste over 10 bloggere med IBD som du bør følge.

Publisert: 03.01.2019

Å dele sine egne erfaringer med mageplager er for noen en fin måte å «lufte» både tanker og følelser på og samtidig både inspirere andre og bryte ned tabuer. Og akkurat der er internett en stor hjelp: man kan finne mye inspirasjon og føle seg mindre alene ved å lese hvordan andre har det med sine sykdommer - være seg Lene Alexandra som er sterk og vier livet til trening, eller Ida som deler om hvordan det er å være ufør og mor til 4. 

Da vi startet å skrive denne listen med de beste bloggere jeg kjenner til om mageplager var min intensjon å ha med like mange som blogget om irritabel tarm som om Crohns og ulcerøskolitt. Men overraskende nok fant jeg fort ut at de fleste med irritabel tarm først og fremst skriver om kosthold og ikke så mye om sitt liv med sykdom. Det er det først og frems folk med Crohn som gjør! 

Denne listen blir dermed en ren IBD-blogger-liste, men vi lover deg at du vil finne mye inspirasjon i vår kommende innlegg der vi presenterer 10 allergimatbloggere du bør følge! 

 

Bag B!tch

Med nærmere 40 000 følgere på Facebook over 10 000 på Instagram deler Australske Bag Lady Mama til tider hjerteskjærende og veldig private deler av livet sitt som mor til to, som kone, og med Crohn sykdom og stomi på toppen av det hele.

 

 

 

Med treningsmanualer og ulcerøs kolitt

Lene Alexandra er et kjent fjes for mange fra blant annet realty tv, musikkvideor og ikke minst trening og fitness. På bloggen har hun først og fremst fokus på trening og sin jobb som personlig trenger, men deler også små innblikk i hverdagen med ulcerøs kolitt og er ikke redd for å si det som det er:

 Det er ikke akkurat med et rør oppi ræva man har lyst til å starte helgen, men i dag var dagen for Kolonoskopien på Diakonhjemmet kommet i Oslo i håp om å få noen klare svar, skrev hun i et innlegg i fjor.

 

Lights, camera and Crohns

Natalie Sparacio Hayden er en tidligere nyhetsjournalist på TV i USA, som nå blogger under navnet Lights, camera and Crohns. Hun skriver om sitt eget liv med både familien og Crohns - nedturer og oppturer og deler også historier fra andre med IBD.

 

Crohnprinsesse

Mange kjenner nok Ingrid Anette Hoff Melkers igjen fra både dokumentarfilm, modelloppdrag og fra boken «Smil gjennom tårer». På bloggen sin skriver hun: –Jeg vil bidra til å avmystifisere sykdommen og vise at det går an å leve ett normalt liv med Crohn og utlagt tarm.

På bloggen finner du innlegg om opp og nedturer, familielivet, Crohn, stomi, foredraget og modelljobbingen hennes.

 

 

Gabriella og stomiposten Rune!

Svenske Gabriella Toresson blogger om livet med Ulceørs kolitt og pose på magen. Eller som hun selv skriver: –Jeg hadde tänkt skrive om vårt husbygge, inredning, lite milö, en önskad viktuppgång, om min påse på magen som jag kallar för Rune och utterst lite hock. Alltså rätt likt sånt som nu kan läsa om på andra bloggar fast inte lika naket og ärligt som här.
Bildet øverst på denne artikkelen viser Gabriella, hennes to barn og stomiposen Rune

 

 

Crohnsglede

Ida Vindstad fra Larvik har Crohn og epilepsi. Hun er også en stolt dyslektiker, men driter bokstavelig talt i det og blogger om både sykdom, om det å være ufør og om livet som mor til 4 barn! Ida holdt også foredrag på IBD-dagen 2018 i regi av LMF og foredraget hennes kan du se ved å logge deg inn på Min side.

 

 


Inflamed and Untamed

Sara Ringer er en beintøff jente som blogger ulcerøs kolitt og Crohns og om rettigheter til syke. Hun skiver selv på bloggen  –I believe when people have the right information about their health condition it leads to empowered patients who take an active role in their health care and who can make informed decisions; all which lead to better outcomes. I also enjoy sharing my story as a patient in hopes that others find some comfort or understanding in a world that can seem very isolating when you've got a chronic illness. 

Crohns + irritabel tarm + lavFODMAP

Det startet som en blogg og en bok om lavFODMAP-dietten, men med årene har Magevennlig mat blitt et sammensurium av familieliv, oppskrifter og ikke minst opp og nedturer med Crohns og irritabel tarm. 

Sykdomspoesi

Rikke Amalia blogger på en nesten poetisk måte om det å være syk. Med lidenskap for mote og en kjærlighet for bilder er bloggen hennes både estetisk vakker og til tider vond å lese. Rikke Amalie har nå tatt en liten bloggpause frem til hun blir friskere, men innleggene som ligger der er vel vært å lese!

Fra blogginnlegget Mellom linjer og hjerteslag:
–Jeg kan skrive i det endeløse, likevel blir det aldri langt nok. Ingenting vil noengang kunne beskrive det godt nok. Det er som déjà vu hver gang jeg begynner. Jeg vet så godt, så godt at jeg har skrevet det før, gjentar hver eneste setning bare med andre ord. Ingen ord blir store nok. Det er som om jeg leter etter svar, etter mening. Mellom linjer og hjerteslag.

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem