Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Bloggarkiv

Glutenfrie sjokoladekuler

Glutenfrie sjokoladekuler

Pappa uten gluten deler oppskriften på Glutenfrie sjokoladekuler med havregryn, råkakaopulver og kokos.

Publisert: 20.12.2018

Bloggen pappautengluten.no ble startet for 2 år siden da Sevastianos på 10 år fikk diagnosen cøliaki. Målet med bloggen er å vise han og alle som følger bloggen at man kan spise akkurat like godt som før, selv om man må spise glutenfritt resten av livet. På bloggen deler de både oppskrifter og erfaringer i en glutenfri hverdag. Yiannis (pappa’n) lager all maten og Elisabeth (mamma’n) skriver teksten. Et skikkelig familieprosjekt med andre ord 😉

Pappa uten gluten ville gjerne dele noen gode juleoppskrifter med LMF sine lesere og skriver at de glutenfrie sjokoladekulene med havregryn, råkakaopulver og kokos er perfekte når du skal kose deg litt fremover mot jul. Faktisk er de perfekte hele året rundt.  Hva med å gi de i gave til noen du er glad i? Det blir garantert satt pris på.

Tekst og bilder: pappautengluten.no


 

 

Glutenfrie sjokoladekuler

Ingredienser:

  • 3 dl glutenfrie havregryn
  • 1 dl Helios Rårørsukker/annen søtning
  • 2 ts vaniljesukker/vaniljepulver
  • 2 ss Supernature Råkakaopulver
  • 100 g smør
  • 2 ss sterk kaffe/ espresso
  • 100 g kokosmasse

Slik gjør du:
Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland godt. Smelt smør og bland med kaffe. Ha dette i havreblandingen og rør alt sammen. La blandingen stå og svelle i kjøleskapet i 15-30 min. Strø kokos over en tallerken (skal dekke godt). Bruk en teskje til å forme små kuler av deigen med hendene. Rull kulene forsiktig i kokosen. Sett sjokoladekulene på et brett å sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stivnet kan du oppbevare de i kjøleskapet i en luftet boks i flere dager. 

Arkiv Nyheter

Arkiv Blogg


Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem