Du er nå logget inn!
Det er godt at det finnes alternative oppskrifter til mors sju sorter for oss med sensitive mager.
Hvis du ikke tåler mandler så kan du for ekempel prøve Julias karamelliserte pekannøtter.
Ingredienser:
1 stor ziplock pose
1 vaniljestang
2,5 dl sukker
2 ts malt kanel
¼ ts kardemomme
¼ ts malt stjerneanis
1,5 ts fint salt
2 eggehviter
2 ss vann
2 bokser pekannøtter (ca. 350 g)
Slik gjør du:
Start med å dele vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frøene i ziplock-posen sammen med sukker og krydder. Rist så det blander seg.
Pisk eggehvitene og vann sammen for hånd til det skummer. Hell i pekannøttene og rør godt rundt slik at du ser at alle nøttene blir fuktige. Hell de så over i posen, lukk igjen og rist løs. Når alle nøttene ser ut til å ha fått sukker- og krydderblandingen på seg, sprer du de utover et bakepapirkledd stekebrett.
Stek i midten av ovnene på 120 grader i en time. For hvert kvarter rører du rundt og vender i de med en stekespade. De er ferdige når sukker- og krydderblandingen har tørket inn rundt nøttene.
La nøttene avkjøles i romtemperatur før du spiser de, har de i en skål eller oppbevaringsboks, eller pakker de inn som gaver.
Vi fikk dele oppskriften fra Julia Edins blogg: http://www.magevennligmat.no.
Har du en god oppskrift du vil dele nå før jul? Send en mail til webredaksjonen@lmfnorge.no
Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!
Bli medlem