Du er nå logget inn!
Disse myke cookiesene er laget på havregryn og passer perfekt som magevennlig påskekos i solveggen, på tur eller i påskeegget! Oppskriften har vi fått av Julianne Lyngstad og er hentet fra hennes nyeste bok «Tarmstykende lavFODMAP-mat». Vi ønsker alle våre følgere og medlemmer en riktig god påske!
Oppskriften gir 20 cookies
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri, melkefri
For glutenfri, velg glutenfrie havregryn
Dette trenger du:
1 egg
1 dl peanøttsmør
1 most banan
1 ss chiafrø
3 dl store havregryn
1 ts bakepulver
1 ts kanel
½ ts vaniljepulver
½ ts muskat
½ ts salt (smak til)
3 dl revet gulrot
½ dl hakkede valnøtter
½ dl hakket mørk sjokolade (minst 70 %)
Slik gjør du
Sett stekovnen på 175 °C og dekk et stekebrett med bakepapir. Ha egg, peanøttsmør og most banan i en bakebolle og bland godt sammen. Tilsett deretter chiafrø, havregryn, bakepulver, krydder og litt salt. Bland til slutt i revet gulrot, hakkede valnøtter og mørk sjokolade og arbeid sammen til du har en godt kombinert deig. Form små cookies på bakepapiret, på størrelse med en liten golfball. Ha litt vann i håndflaten så blir det mindre kliss. Press deretter cookieene flate med en gaffel. Stekes midt i ovnen i 20–25 minutter og avkjøles på rist. Disse kan fint fryses og tas opp etter behov. Perfekt som tursnacks eller til en god kopp kaffe.
Tips: Bytt ut mørk sjokolade med tørkede tranebær!
Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!
Bli medlem