Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Bloggartikkel

6 matvarer som er bra for magen!

6 matvarer som er bra for magen!

Nina Lundgård, bloggeren bak Pure Joy by Nina - forteller om 6 magevennlige matvarer.

Publisert: 18.09.2018

Vi ønsker at denne bloggen skal være et talerør for våre medlemmer og denne gangen har vi fått inn et innlegg fra Nina som driver bloggen Purejoybynina.no – fra angst til glede.

Nina Lundgård har selv slitt mye med magen og energinivået. Allerede fra hun var 5-6 år gammel fikk hun angst grunnet ulike traumer.  Hun opplevde at angsten, stresset, bekymringene, den dårlige søvnen, overtenkingen og depresjonen hun slet med også påvirket magen.

Nina var mye oppblåst i magen, kunne ha smerter og hadde problemer med å komme ordentlig på do. Hun bestemte seg for å legge om fra et kosthold med mye bearbeidet og ferdigmat, mye kjøtt og lite fiber til kun å spise ren og naturlig mat. Hun startet bloggen Pure joy by Nina der hun deler sin historie om veien ut av angsten, samt deilige oppskrifter uten sukker, gluten, hvete, rødt kjøtt og meieriprodukter.

Denne maten gjorde underverket for meg, sier Nina. –Både på magen min og hvordan jeg følte meg. Jeg fikk mer glede, masse mer energi, mer klarhet og ikke minst kom jeg ordentlig på do hele tiden. Magesmertene ble borte og oppblåstheten forsvant. I tillegg kuttet jeg ut rødt kjøtt og begynte å spise mer fisk, grønnsaker og frukt, og drikke rikelig med vann.

Nina merket at sunn, lett, naturlig og ren mat også påvirket hennes mentale helse og hvordan hun følte seg. –Jeg har fra liten av slitt mye med angst. Og maten gjorde underverker for meg for min mentale helse. I dag sliter jeg ikke lenger med hemmende angst, og en av tingene jeg kan takke er ren og næringsrik mat fra naturen, sier hun.

Her finner du Ninas liste over 6 matvarer hun mener er sunne og bra for magen og hodet!

1. Spinat
Spinat har en positiv effekt på hjernen og hukommelsen. I tillegg så inneholder det masse jern, kalsium, kalium og magnesium. Det inneholder også en del vitamin C, vitamin K og vitamin A. Og skal også være bra for urolig mage.

2. Jordbær
Ikke bare er jordbær utrolig godt, men de røde saftige bærene har også mange helsefordeler. Jordbær har få kalorier, inneholder antioksidanter, øker sexlysten, du får sunnere hjerte, beskytter huden, hjelper mot diarè, holder deg frisk og kan brukes til alt. Bær inneholder også naturlig mye vitaminer, mineraler og antioksidanter som er bra for magen og hele deg.

3. Chiafrø
Chiafrø inneholder mange godsaker. Noen av tingene er omega 3, magnesium, fiber, kalsium og masse deilige antioksidanter. Er også lett fordøyelig og får magen i balanse.

4. Spirulina alger
Spirulina alger er en flott kilde til både antioksidanter, vitamin B1 og B2, jern, A, C, E og K-vitaminer. Også supert for fordøyelsen og for å rense kroppen.

5. Ingefær
Ingefær demper betennelsestilstander, motvirker kvalme, styrker immunforsvaret, bekjemper leddgikt, sender blodtrykket og lindrer ømme muskler blant annet.

6. Sitron
Drikk en varmt kopp med vann og sitron i på morgenen. Det gjør susen for fordøyelsen, oppblåst mage og er også rensende. Det kan anbefales å ha litt sitron i vannet du drikker gjennom hele dagen. Fantastisk rensende og bra for hele deg.

 

Stor hjerteklem, Nina <3

 

Vil du ha flere tips av Nina?
Besøk gjerne bloggen hennes her!

 

Har du lyst å gjesteblogge på LMF-bloggen? Send en mail til webredaksjonen@lmfnorge.no

 

 

Blogg arkiv

 • Samfunnet er ikke for alle

  Debattinnlegg skrevet av Mads Johansson, generalsekretær i Mage-tarmforbundet I dag den 19. novem

  Les mer
 • En bekymring for kostrådene og en hyllest til Marit Kolby

  Tekst: Mads Johansson, generalsekretær i Mage-tarmforbundet.  Bilde: Shutterstock / Bilde Johan

  Les mer
 • Bruk forbrukermakten

  Innlegget har stått på trykk i Dagsavisen Mads Johansson, generalsekretær i LMF Kanskje så man

  Les mer
Se alle artikler

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem