Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Bloggartikkel

En sykdom tenner ild

En sykdom tenner ild

Dette er et innlegg til alle ildsjeler i LMF, som kjemper både for seg selv og for andre.

Publisert: 15.06.2018

Camilla Andersen Rødsrud er ansatt i LMF som Koordineringsansvarlig for prosjekt og medlemstiltak. Nylig var hun med på landsmøtet i Bodø, der hun så hvilken innsats andre gjør for LMF. Det har hun skrevet noen ord om:
 

Til alle ildsjeler
Dette innlegget handler ikke om meg, men det handler om mitt møte med noe jeg synes er så utrolig flott – nemlig hvordan noen som har lidd og lider av alvorlig sykdom, kan kjempe seg gjennom disse utfordringene og finne gnisten. Gnisten som videre tenner ild.

Det er akkurat sånn menneskene i LMF er. Jeg fikk mitt første møte med navnene bak mailer og Facebook-profiler under Landsmøtet vårt i Bodø. Jeg så for meg å møte en gjeng med pasienter, men det jeg møtte var en gjeng med ildsjeler som ikke gjorde annet enn å spre latter, glede og pågangsmot. For selv om mange av disse lever med diagnoser, operasjoner og har ekstreme sykdomshistorier bak seg, så har de funnet gnisten i å få lov til å hjelpe andre! Bruke egne erfaringer til å hjelpe andre opp og frem. Bruke egne erfaringer til å spre kunnskap, bryte ned tabuer, redusere frykt og angst og øke følelsen av mestring.

I LMF ser man ikke diagnoser, man ser personer – og alle har de unike historier som har gjort dem til dem de er i dag. Alle kjemper de sin egen kamp, men samtidig kjemper de også andre pasienters og pårørendes kamp. Kamp for rettigheter, muligheter, for å bli sett, møtt med forståelse og få like muligheter som andre som anses som friske. For det å leve med en usynlig sykdom selv eller som pårørende, er ingen enkel sak, men LMF består av medlemmer og frivillige som virkelig forsøker å synliggjøre det usynlige.

LMF’s ildsjeler lar seg ikke definere av diagnoser og sykdom, men lar egne evner, kompetanse, iver og indre motivasjon tenne ild og skape en positiv hverdag for de som føler seg tynget.

Jeg blir stolt og ydmyk av å få være ansatt hos LMF og jobbe med så mange mennesker som brenner for sin sak, som er utrolig ressurssterke, dyktige og kompetente. For det disse menneskene beviser er at sykdom ikke rammer kompetanse, den gjør bare hverdagen litt annerledes.

Takk for at jeg får være en del av et viktig fellesskap og gjøre en jobb for at LMF’ere rundt om i landet skal få bringe merverdi til medlemmer og andre interessenter der ute!

// Camilla Andersen Rødsrud

Med fordøyelsessykdommer og sommerfugler i magen.
Er du mellom 18- 30 år og vil engasjere deg i LMF? Bli med på vår samling for ildsjeler! Les mer her!  

Blogg arkiv

 • Samfunnet er ikke for alle

  Debattinnlegg skrevet av Mads Johansson, generalsekretær i Mage-tarmforbundet I dag den 19. novem

  Les mer
 • En bekymring for kostrådene og en hyllest til Marit Kolby

  Tekst: Mads Johansson, generalsekretær i Mage-tarmforbundet.  Bilde: Shutterstock / Bilde Johan

  Les mer
 • Bruk forbrukermakten

  Innlegget har stått på trykk i Dagsavisen Mads Johansson, generalsekretær i LMF Kanskje så man

  Les mer
Se alle artikler

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem