Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Bloggartikkel

Hvordan jeg klarte å takle UC med endret kosthold

Hvordan jeg klarte å takle UC med endret kosthold

Det tar tid å sette seg inn i hva man skal spise, men det er absolutt verdt det.

Publisert: 18.10.2017

Tekst: LMF-medlem Svanhild Fivelstad

Da jeg først fikk diagnosen ulcerøs kolitt, ble jeg redd, fortvilet og lei meg. Jeg tenkte at noe sånt aldri kom til å skje meg. Da det først skjedde, måtte jeg ta valget om jeg skulle sitte der og synes synd på meg selv, eller om jeg skulle gjøre det best mulige ut av situasjonen. Jeg fant ut at når jeg først hadde fått ulcerøs kolitt, skulle jeg søren meg gjøre det beste jeg kunne ut av situasjonen.

Jeg velger å heller se på det som at det er meningen at man skal ha utfordringer i livet, det er det som gir deg karakter, styrke og identitet. Hvordan du takler det, er med på å forme deg til den du er. Livet ville ikke vært verdt å leve hvis alt bare var enkelt.

Så jeg lette etter løsninger over alt på internett. Jeg kom etter hvert over en bok; "Breaking The Vicious Cycle" på Amazon. Denne hadde fått utrolig gode anmeldelser. Folk som ikke hadde respondert på medisin, kunne endelig leve et bra liv med denne dietten.

Denne dietten heter The Specific Carbohydrate Diet (SCD). Så jeg kjøpte boken, fikk den hjem i posten og begynte å prøve oppskriftene. SCD bygger på den molekylærbiologiske strukturen til matvarene, som grunnlag for hva du kan spise og ikke spise.

Etter jeg begynte på denne dietten har jeg mindre magesmerter og plager generelt. Jeg har det rett og slett bra og lever et helt normalt liv. 

Det tar litt tid å sette seg inn i hva man kan spise og ikke spise på denne dietten, men det er absolutt verdt det. Jeg anbefaler SCD dietten sterkt - både dersom du har Crohns eller UC. 
 

Ps. Et av symptomene mange med UC og tarmsykdommer sliter med, er fatigue. Noe jeg har funnet som hjelper meg med dette er å lage en Weight Gainer med masse fett og proteiner (bra for tarmen).

Her er oppskriften:
4 rå egg
kokosmelk, fullfett
1 kopp med blåbær/andre frosne bær
2 avocadoer

Dette mixer du sammen i en foodprosessor, og så drikker du det. Dette hjelper med overskudd og energi i løpet av dagen.

 

 

LMF ønsker å bidra til at flere positive historier kommer frem i lyset. Hvis du har en poitiv IBD-historie å fortelle, hører vi gjerne fra deg. Som medlem kan du få gjesteblogge her på LMF-bloggen. Send en mail til webredaksjonen@lmfnorge.no

 

Blogg arkiv

 • Samfunnet er ikke for alle

  Debattinnlegg skrevet av Mads Johansson, generalsekretær i Mage-tarmforbundet I dag den 19. novem

  Les mer
 • En bekymring for kostrådene og en hyllest til Marit Kolby

  Tekst: Mads Johansson, generalsekretær i Mage-tarmforbundet.  Bilde: Shutterstock / Bilde Johan

  Les mer
 • Bruk forbrukermakten

  Innlegget har stått på trykk i Dagsavisen Mads Johansson, generalsekretær i LMF Kanskje så man

  Les mer
Se alle artikler

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem