Du er nå logget inn!
Rundt om i vårt langstrakte land er det mange som jobber frivillig for at du som medlem skal få en bedre hverdag. Noen jobber sentralt mens andre bidrar i lokalforeningen.
Frivillig arbeid er på vikende front, men forskning tyder på at de som arbeider frivillig er lykkeligere enn andre. De tilbringer mindre tid på å gruble over egen elendighet, de er mer optimistiske og kan derfor bruke energien sin mer effektivt i flg. professor Ruut Veenhoven. Stemmer det? Redaksjonen har vært på farten og stilt spørsmål til tre likemenn. Først ut var Sophy Higgins, her får du svarene til Johny Ferbu og senere denne uken kan du lese hva ungdomsleder Leah i Oslo/Akershus mener.
Tekst: Mai Østbø
Johny Ferbu (55), leder for LMF Hedmark, vara til Landsstyret for region øst.
1) Hvor lenge har du vært medlem i LMF?
Jeg har vært medlem i omkring 6 år.
2) Hvilke aktiviteter tilbyr din lokalforening og hva er du mest engasjert i?
For tiden så jobber vi aktivt med å få opp aktiviteten i fylkeslaget. Vi arrangerer treffkvelder i de forskjellige byene og det jobbes for å få til aktiviteter/turer for de som er voksne (35 år+) og godt voksne (60+) både lokalt og nasjonalt. Gå inn på https://lmfnorge.no/Om-LMF/Organisasjonsinfo/LMF-Voksen for å tips oss om hva dere ønsker at vi skal gjøre eller ta opp. Enten du er syk eller pårørende, så er du hjertelig velkommen.
Vi samarbeider med LMS i Ottestad for å få IBD- og IBS-kurs for unge, og et for voksne. Videre så jobbes det også med et kurs som heter Helt Sjef for de som er fra 15 år til 17 år. Det som engasjerer meg, er jobben for å være i aktivitet, uten å få dårlig samvittighet for at man ikke ser syk ut.
3) Er det en spesiell grunn til at du engasjerer deg?
Jeg er selv «syk» med diagnosen UC og har gått litt lei av alle som sier «jeg har googlet og det er bare å gjøre sånn så blir du frisk». Ønsker å gjøre dørstokkmila mindre og at det skal bli lettere å komme seg ut.
4) Hva tenker du om frivillig arbeid, hva gir det deg?
Hva jeg tenker om frivillig arbeid? Det har jeg faktisk aldri tenkt over. Jeg har vokst opp med frivillig arbeid, som dugnad, potetplukking, hesje høy, gå opp skispor i marka, bøssebæring med mer, og senere ble det også en del foreninger. Frivillig arbeid gir meg glede. Glede over at man kan ha gjort dagen lettere for noen, og over alle de fine menneskene man treffer som jobber for at andre skal kunne ha det bra eller at et arrangement blir gjennomført.
5) Har du noen ord til de andre som ønsker å være med, men ikke våger?
Ta kontakt med ditt lokallag og si at du gjerne vil hjelpe med noe du kan, eller hør om det er noe du kan bidra med. Det er egentlig bare å komme på et møte/arrangement, uten å ha noen plikter. Kom å bli kjent med andre. Deretter kan du kanskje bidra litt, hjelpe til på enkelte møter/arrangementer. Det gir en fin myk start, og du kan selv føle deg frem om det passer for deg. Du vil bli veldig positivt overasket over hvor mye fint man kan oppleve når man engasjerer seg. Bare det å vite at du har vært med på å gjøre dagen litt bedre for en annen, er en lønn du vil sette pris på. T
il deg som er ung og lurer på om det å være frivillig er noe for deg: Først må du tenke gjennom hva som engasjerer deg, hvilke saker du er opptatt av og hva slags oppgaver kan du gjøre. Frivillig arbeid er gjensidig, så det er viktig at du trives med oppgavene. Det gjør seg også bra på CV´n, når du skal søke på jobb.
Debattinnlegg skrevet av Mads Johansson, generalsekretær i Mage-tarmforbundet I dag den 19. novem
Les merTekst: Mads Johansson, generalsekretær i Mage-tarmforbundet. Bilde: Shutterstock / Bilde Johan
Les merInnlegget har stått på trykk i Dagsavisen Mads Johansson, generalsekretær i LMF Kanskje så man
Les merSterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!
Bli medlem