Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Bloggartikkel

 Leah - om det å gjøre en forskjell for andre

Leah - om det å gjøre en forskjell for andre

Blir man lykkeligere av å bidra? Redaksjonen har vært på farten og stilt spørsmål rundt frivillig arbeid til tre likepersoner.

Publisert: 06.11.2018

Rundt om i vårt langstrakte land er det mange som jobber frivillig for at du som medlem skal få en bedre hverdag. Noen jobber sentralt mens andre bidrar i lokalforeningen.

Frivillig arbeid er på vikende front, men forskning tyder på at de som arbeider frivillig er lykkeligere enn andre. De tilbringer mindre tid på å gruble over egen elendighet, de er mer optimistiske og kan derfor bruke energien sin mer effektivt i flg. professor Ruut Veenhoven. Stemmer det? Redaksjonen har vært på farten og stilt spørsmål  til tre likemenn. Først ut var Sophy Higgins, deretter Johny Ferbu, og her får du svarene til tidligere ungdomsleder i Oslo/Akershus.

Tekst: Mai Østbø, Foto: Leyla Avsar.

 

FEM SPØRSMÅL TIL LEAH

Leah (30) er tidligere ungdomsleder i Oslo/Akershus. 

1) Hvor lenge har du vært medlem i LMF?
Jeg ble medlem for 4 år siden, selv om jeg fikk diagnosen for 16 år siden. Jeg trodde jeg var "for gammel" til å være med i ungdomsgruppen, men mitt første treff var med ungdomsgruppen, en kveld på Peppes i Karl Johan. Det var utrolig hyggelig. Folk forstår meg på en måte som ingen andre gjør. Vi snakket om hverdagslige ting og lo veldig mye. 

2) Hvilke aktiviteter tilbyr din lokalforening og hva er du mest
engasjert i?

Vi i Oslo er ganske aktive. Jeg mener at vi skal kunne tilby noe faglig og sosialt til alle medlemmer, ikke bare ungdomsgruppa (selv om jeg er litt partisk). 

3) Er det en spesiell grunn til at du engasjerer deg?
Definitivt! Jeg er utrolig takknemlig for all støtte og informasjon jeg fikk av LMF da jeg først ble medlem. Dette er en måte for meg å gi tilbake på. Jeg forstod endelig min diagnose. Som følge av det, følte jeg meg som en mester av min diagnose, og dermed i eget liv. Jeg vil bidra på lik måte, få flere til å kjenne det samme. 

4) Hva tenker du om frivillig arbeid, hva gir det deg?
Frivillig arbeid har alltid vært en del av mitt liv. Siden jeg var 12 år, har moren min oppfordret meg til å delta i nærmiljøet og engasjere meg i saker som jeg brenner for - og  som betyr noe for samfunnet som helhet. Dette gjør livet mitt rikere. Jeg deltar ikke bare i LMF, med også i andre ideelle organisasjoner. Den gode følelsen av at vi i LMF gjør en forskjell - selv om det kan handle om å fleipe litt med noen som kanskje tømmer seg til en koloskopi for hundrede gang - det har Veenhoven rett i. 

5) Har du noen ord til de andre som ønsker å være med, men ikke våger?
Trekk pusten dypt og åpne døren til lokalet. Jeg var så nervøs den første kvelden på Peppe's! Jeg kjente ingen, og det krevde mye mot til å møte opp. Skal vi bare synes synd på oss selv? Tvert imot! Jeg husker godt hvordan det var å ikke kjenne noen og ikke ane hva man kunne forvente.
Men vi biter ikke! 

Blogg arkiv

 • En bekymring for kostrådene og en hyllest til Marit Kolby

  Tekst: Mads Johansson, generalsekretær i Mage-tarmforbundet.  Bilde: Shutterstock / Bilde Johan

  Les mer
 • Bruk forbrukermakten

  Innlegget har stått på trykk i Dagsavisen Mads Johansson, generalsekretær i LMF Kanskje så man

  Les mer
 • Ikke tro at du vet alt om meg

  Skrevet av: Jannicke Jacobsen Med utsikter for skikkelig godvær, ser dagen ut til å kunne bli ski

  Les mer
Se alle artikler

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem