Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Bloggartikkel

Leserbrev fra LMF-medlem
Mange sommerfugler samlet: "Det er utrolig godt å vite at man ikke er alene om sykdommen, og det er en lettelse å dele råd og erfaringer," skriver vårt medlem

Leserbrev fra LMF-medlem

LMF-samlinger betyr mye for mange: "Jeg har blitt kjent med så mange fantastiske mennesker" skriver et av våre medlemmer i leserbrev til oss.

Publisert: 12.02.2019

Tekst: Anonym

På nettsidene til LMF kom jeg over prosjektet «Med fordøyelsessykommer og sommerfugler i magen». Dette inkluderte inkluderte to samlinger på to ulike helger på Quality Airport Hotel, hvor reise, hotell og mat var dekket. Her skulle vi lære om hvordan vi kunne bidra med frivillig arbeid i LMF. Jeg har selv fått utrolig mye igjen for å være medlem i LMF, så dette ville jeg være med på!

Jeg meldte meg på, uten å vite om jeg kjente noen andre som skulle være med. Min tidligere erfaring med andre turer og aktiviteter i regi av LMF, har vist seg at man ikke trenger å kjenne noen fra før, for å bli inkludert og tatt inn i varmen. Og dette stemte denne gangen også! Vi ble en utrolig god gjeng som hadde det veldig koselig på tur sammen!

Lederne fra turen (Martine, Mads og Henrik) skapte umiddelbart en god og trygg atmosfære ved å ta oss godt imot, da vi ankom på hotellet første helgen. Siden gruppen på rundt 20 medlemmer var godt representert fra hele landet, var det mange som ikke kjente hverandre fra før av. Dette ble raskt snudd etter «bli kjent-oppgaver» og mingling.

I løpet av de to helgene hadde vi blant annet work-shops, hvor vi hadde idemyldring og samtaler hvor vi kom med forslag til ulike tiltak til organisasjonen. Det var også mange spennende foredrag, som for eksempel om hvordan medlemmers ulike rolle kan bidra til et mest mulig effektivt samarbeid i en organisasjon/bedrift. Alle er unike, og ulikhetene kan være en styrke om man bruker og tar vare på dem rett. Vi hadde også en del sosiale aktiviteter, som yoga og rebusløp.

Jeg opplevde at alle deltakerne hadde et stort engasjement for organisasjonen vår, og et ønske om å hjelpe. Jeg synes det var veldig fint at vi både hadde en helg full av sosialt samvær, i kombinasjon med en felles agenda hvor vi kom på mange flotte tiltak for å øke synligheten og innflytelsen til LMF. Et viktig budskap til andre ildsjeler der ute er at det skal være lavterskel for å kunne bidra i den arbeidsmengde som passer den enkelte. Det er også forståelse for at man skal ha mulighet til å trappe ned, ved hektiske/vanskelige perioder. Det kan være vanskelig å ta på seg et verv, fordi man er redd det kan bli for mye. Men når man vet at det er mulighet å trekke seg tilbake i hektiske perioder, så er det ikke like skummelt å melde seg på. Det er også viktig å vite om at man kan bidra både med og uten verv. Kanskje man ønsker å være med på et spennende prosjekt, uten å ta på seg et verv.

Konklusjonen er at dette har vært to utrolig spennende og hyggelige helger. Jeg har blitt kjent med så mange fantastiske mennesker, som jeg er stolt av å være i samme forening som. Det er også utrolig godt å vite at man ikke er alene om sykdommen, og det er en lettelse å dele råd og erfaringer. LMF drives av mange frivillige, og nettopp takket være deres jobb at foreningen drives videre. Vi ble enig om at fremtidige pågående prosjekter vil bli lagt ut på hjemmesiden til LMF, Facebook-gruppen til LMF og liknende. Og hvis det kommer opp noe du føler du kunne bidratt på, så ville jeg ikke nølt med å ta kontakt! Det er både lærerikt og sosialt og gir en felles mestringsfølelse å være med på noe sammen! 

 

LMF takker LNU varmt for støtten. LNU Aktivitetsstøtte er en støtteordning for prosjekter rettet mot barn og unge. 

Blogg arkiv

 • Samfunnet er ikke for alle

  Debattinnlegg skrevet av Mads Johansson, generalsekretær i Mage-tarmforbundet I dag den 19. novem

  Les mer
 • En bekymring for kostrådene og en hyllest til Marit Kolby

  Tekst: Mads Johansson, generalsekretær i Mage-tarmforbundet.  Bilde: Shutterstock / Bilde Johan

  Les mer
 • Bruk forbrukermakten

  Innlegget har stått på trykk i Dagsavisen Mads Johansson, generalsekretær i LMF Kanskje så man

  Les mer
Se alle artikler

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem