Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Bloggartikkel

Reisebrev fra LMFs ungdomstur til Tyrkia

Reisebrev fra LMFs ungdomstur til Tyrkia

Etter turen sitter vi igjen med utrolig mange minner, skriver noen av de 23 LMF-medlemmene. Les mer om turen her!

Publisert: 06.11.2019

LMF Ung er LMF sin ungdomsgruppe for medlemmer mellom 18 og 34 år.

Når du melder deg inn i LMF blir du automatisk medlem av LMF Ung dersom du er i denne aldersgruppa. 

LMF Ung arrangerer en årlig, nasjonal samling som ofte har vært i det varme utland eller i de norske fjell.

De lokale ungdomsgruppene har tilbud for ungdom som ønsker å lære mer om egen sykdom, møte andre likesinnende, dele erfaringer - eller rett og slett bare ha det gøy sammen med likesinnede uten fokus på sykdommen(e). 

Høres dette ut som noe for deg?
Meld deg inn i LMF her, da! 

Tekst: LMF-meldem
Foto: LMF/Pixabay

Det var 23 forventningsfulle, reiselystne deltakere, som møtte opp på Gardermoen flyplass, for å delta på LMFs ungdomstur til Tyrkia.

Ikke bare ble vi møtt av de tre imøtekommende ungdomsrepresentanter, de hadde i tillegg ordnet en stor goodiebag til oss alle. Her var det både solkrem, pastiller, plaster og andre ting som kom godt med til ferien.

Inkluderende gjeng
Vi kunne alle kjenne på sommerfugler i magen, da vi tok første hilserunde. Det var noen bekjentskap fra før av, men det var også noen helt nye som aldri hadde vært med på LMF samlinger før. Kjent eller ukjent, alle ble like inkludert. Dette la grunnlaget for et godt samspill, da «alle var med alle» på turen.

Etter en litt lang reise var det godt å komme frem til hotellet. Ullundertøy og kulde fra Norge ble byttet ut med bikini og varme. Vi var utrolig heldig med været hele uken, da vi hadde strålende sol og skyfri himmel. Hotellet var av ypperste klasse, med stort basseng og nydelig strand og hav som nærmeste nabo. Dette gjorde det lettere å slippe å planlegge, da vi var mange på tur som det skulle koordineres med.

Vi fikk et fast sted på stranden, noe som gjorde det enkelt å «bare stikke innom» for å se om noen andre var der allerede. Da kunne man bruke den tiden man ville på badet, eller sove litt lengre om man trengte dette, og komme etter.

Noe for enhver smak
Uken var lagt opp med noen felles aktiviteter som felles middager, båttur, gruppeoppgaver og bli kjent leker. Ellers var det også en del frihet, som gjorde det mulig å tilpasse aktivitetsnivå etter formen. Noen ønsket mer avslapningstid, og kunne dermed være på hotellet og kose seg. Mens andre dro til Alanya for å utforske kulturen og byen, samt dra på marked og dra ut og spise.

Denne friheten bidro til at alle kunne tilpasse ferien etter det de trengte, slik at det ble en optimal ferie for alle.

"Vi synes lederne hadde gjort en god jobb med å balansere frihet og felles opplegg for å danne et sosialt fellesskap."

Vi koste oss med bading, kortspill, tyrkisk spa og -bryllup, nattbading og volleyball på stranden. Verdt å nevne er også turen ut i Alanya etter felles middag. Noen dro og shoppa, og store deler av gruppa ble med å danse seg inn i nattetimene. Her danset vi tyrkisk dans med de lokale i gatene mellom pubene, oppå barene, og på lokalt diskotek senere. Vi fikk til og med underholdning med pole-dansing på scenen, fra en av deltakerne.

"Etter turen sitter vi igjen med utrolig mange gode minner. Men viktigst av alt er vennskapene vi har fått for livet. Gode samtaler, fortrolighet, og en forståelse for sykdommen man ikke opplever ellers i livet. Dette gjør det lettere å akseptere sin egen sykdom, og gi slipp på skam."

Dette er noe vi vil ta med oss tilbake til «hverdagen», og vi gleder oss allerede til «reunion» med alle de fantastiske og unike deltakerne.

For en gjeng, det har vært en glede å være på tur med dere!

På slutten av reisebrevet har vi lyst til å rette en stor takk til de 3 reiselederne som har tatt så godt vare på oss. De har vært en trygghet under turen, og for den gode planleggingen før avreise.

Vi vil også rette en stor takk til LMF Buskerud som spanderte en middag på alle deltakerne i Tyrkia.


LMF vil gjerne rette en stor takk til alle som sponset oss. 

Blogg arkiv

 • Samfunnet er ikke for alle

  Debattinnlegg skrevet av Mads Johansson, generalsekretær i Mage-tarmforbundet I dag den 19. novem

  Les mer
 • En bekymring for kostrådene og en hyllest til Marit Kolby

  Tekst: Mads Johansson, generalsekretær i Mage-tarmforbundet.  Bilde: Shutterstock / Bilde Johan

  Les mer
 • Bruk forbrukermakten

  Innlegget har stått på trykk i Dagsavisen Mads Johansson, generalsekretær i LMF Kanskje så man

  Les mer
Se alle artikler

Sterkere sammen! Vi ønsker å oppfordre alle som leser dette og som ønsker å støtte Mage-tarmforbundet og vårt arbeid til å melde seg inn i vår organisasjon. Jo flere vi er, jo sterkere stemme får vi!

Bli medlem