Digitalt foredrag om sukker, stivelse og IBS-plager
Mage-tarmforbundet inviterer alle til digitalt foredrag om IBS, sukker og stivelse 31.januar.
Publisert: 01.12.2022
I det maten vår blir mer bearbeidet og flere glutenfrie alternativer dukker opp, øker også innholdet av sukker og stivelse i maten. Det er nå funnet en tilknytning mellom fordøyelsesenzymet sukrase-isomaltase (SI), og IBS.
Under et eksperiment med IBS-pasienter ble det funnet lovende resultater. Etter 4 uker på en karbo-redusert (redusert sukker- og stivelse), merket 70% av deltagerne i eksperimentgruppen forbedring. Dette sammenlignet med deltagerne som fortsatte sitt vanlige kosthold. Deltagerne merket forbedring av IBS-symptomer også utenfor tarmsystemet, i tillegg til de gastrointestinale symptomene ved IBS.
Du er invitert til å bli med på dette digitale foredraget i regi av Mage-tarmforbundet 31.januar kl.19-20:30. Her kan du lære hvilken rolle sukker, og stivelse har ved IBS-plager. Foredragsholder er Bodil Ohlsson, professor og overlege ved Skånes universitetssykehus. Ohlsson er også en av forskerne som gjennomførte overnevnte eksperiment på sukker, stivelse og IBS.
Normalt er våre digitale foredrag forbeholdt våre medlemmer, men denne gangen er foredraget åpent for alle. Du trenger derfor ikke å være medlem i Mage-tarmforbundet for å delta denne gangen.
Foredraget vil gjennomføres på engelsk og blir avholdt via den digitale løsningen Zoom. Du vil få tilsendt link til webinaret ca. en dag før møtet.